Evenimentul Zilei > Social > Ungaria a declarat război Facebook! Viktor Orban îl răzbună pe Trump
Ungaria a declarat război Facebook! Viktor Orban îl răzbună pe Trump

Ungaria a declarat război Facebook! Viktor Orban îl răzbună pe Trump

Premierul maghiar Viktor Orban nu vrea să-i împărtășească soarta prietenului său american Donald Trump. Așa că a pornit din timp războiul cu rețelele de socializare pentru că alegerile se apropie.

Ungaria a declarat război Facebook! Mai precis, ungurii au lansat propria rețea de socializare pe 6 decembrie. Prezentată ca o alternativă națională „fără cenzură” , Hundub a strâns deja peste 40.000 de abonați până pe 31 decembrie 2020.

Ungaria a declarat război Facebook!

Cu bannerul său albastru și coloana din stânga care include categoriile „prieteni”, „grupuri”,„evenimente”, „Facebook-ul unguresc”   pare o copie palidă a rețelei lui Mark Zuckerberg, scrie batjocoritor presa progresistă din Occident.


Breaking News. O nouă tulpină mutantă de SARS-Cov-2. Japonezii bagă lumea în sperieți


Există, totuși o mare diferență,  platforma Hundub e „fără cenzură”. De altfel, există și un buton intitulat „Fratele cel mare ar interzice acest lucru”. Acest buton, reprezentat printr-un ochi roșu are tocmai rolul de a încuraja mesajele incorecte din punct de vedere politic.

 De unde vin banii?

„Nu ne bazam pe o creștere atât de rapidă”, spune Csaba Pàl, fondatorul Hundub. Platforma pretinde  că are „finanțare comunitară”. Dar finanțarea este departe de a fi transparentă, scrie ziarul francez La Croix, care susține că printre proprietari se numără o companie offshore înregistrată în Belize.

Opoziția sturlă că e o  manevră politică. Ákos Hadházy, fost membru al Fidesz, suspectează că „banii murdari” ai lui Viktor Orbán sunt spatele acestei inițiative. Creatorii site-ului neagă, chiar dacă premierul maghiar a fost  printre primii care și-au făcut cont. „Nici Orbán, nici Soros nu sunt în spatele nostru”, insistă ei.

Ungaria a declarat război Facebook! De ce?

Pe 17 decembrie, ministrul maghiar al Justiției, Judit Varga, a acuzat gigantul digital că a schimbat algoritmii pentru ca pagina sa să fie mai puțin vizibilă pe Internet. La rândul său, reședintele parlamentului maghiar László Köver a avertizat, de asemenea, cu privire la „forțe considerabile” la Bruxelles și Statele Unite pentru „manipularea rezultatului alegerilor” care se apropie. Facebook a negat toate acuzațiile.


Obiect misterios, fotografiat la Baza 51!! Tehnologie  extraterestră?


Opoziția și ONG=iștii se tem că guvernul de la Budapesta va urma aceeași cale ca Moscova, unde tocmai a fost adoptată o lege pentru blocarea site-urilor precum Facebook sau Twitter în caz de „cenzură” sau „discriminare a conținutului media rusesc”. În Rusia, cea mai utilizată platformă (VKontakte, creată în 2006) a fost copiată și ea după Facebook. Trecut sub controlul unor apropiați ai președintelui Vladimir Putin după plecarea fondatorului său în 2014, VKontakte susține că are peste 100 de milioane de utilizatori activi.

Ies la iveală poveștile de groază ale elitelor UE: „Toată lumea știa”