Evenimentul Zilei > Actualitate > Unde va fi încarcerat fostul procuror „Portocală”, după decizia dată de Înalta Curte
Unde va fi încarcerat fostul procuror „Portocală”, după decizia dată de Înalta Curte

Unde va fi încarcerat fostul procuror „Portocală”, după decizia dată de Înalta Curte

Polițiștii prahoveni au pus în aplicare mandatul emis după decizia magistraților.

După ce, joi după-amiază, magistrații de la Înalta Curte au decis arestarea lui Mircea Negulescu, fost procuror al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, poliţiştii prahoveni au pus în aplicare, joi seara, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta a fost încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Prahova.

„La data de 23 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani. Acesta urmează să fie încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova”, au informat reprezentanţii IPJ Prahova, conform Agerpres.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis definitiv joi ca fostul procuror Mircea Negulescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase, în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul „Tony Blair” (n.r.- fost premier al Marii Britanii).

Mircea Negulescu este acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase, în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul „Tony Blair”, care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta.

Procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie îl acuză pe Mircea Negulescu de săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă (6 infracţiuni), represiune nedreaptă (4 infracţiuni), instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, fals intelectual, abuz în serviciu (4 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: