Operatorul de telefonie T-Mobile, divizie a Deutsche Telekom care are contract cu Apple pentru vanzarea iPhone pe piata germana, va permite cumpararea telefonului total fara obligatia de a-l utiliza exclusiv in reteaua sa.

Decizia companiei vine dupa ce un tribunal din Hamburg a interzis vanzarile aparatului in Germania, la cererea firmei concurente Vodafone, care a reclamat in justitie si la autoritatea de reglementare in telecomunicatii contractul de exclusivitate incheiat pe doi ani cu T-Mobile pentru vanzarea iPhone in Germania.

Potrivit Reuters, clientii care vor cumpara iPhone fara sa semneze un contract cu T-Mobile vor plati 999 de euro. Pretul unui telefon cu angajamentul utilizarii in reteaua T-Mobile timp de 24 de luni este de 399 de euro.

STRATEGIE

Vodafone, impotriva competitorilor

Vodafone s-a angajat in acest „razboi” pentru a putea utiliza iPhone in reteaua sa dupa ce nu a reusit sa castige dreptul exclusiv de a vinde telefonul produs de Apple in Europa. Distribuitorii iPhone sunt operatorii T-Mobile in Germania, O2, divizie a Telefonica, in Marea Britanie si Orange, divizie a France Telecom, in Franta.

T-Mobile va contesta decizia curtii. Firma germana este nemultumita si de cresterea numarului de telefoane decodate, care pot functiona in alte retele de telefonie mobila.