Evenimentul Zilei > Politica > Un traficant de persoane a fost prins în Botoșani. Trafica imigranți pentru a-i exploata
Un traficant de persoane a fost prins în Botoșani. Trafica imigranți pentru a-i exploata

Un traficant de persoane a fost prins în Botoșani. Trafica imigranți pentru a-i exploata

Urmăritul internaţional capturat sâmbătă, în Vama Stânca-Costeşti (județul Botoșani), era călăuză pentru cetăţenii moldoveni care doreau să plece ilegal la muncă în Spaţiul Schengen. Acesta era căutat de autorităţile italiene după ce i-a lovit pe poliţiştii care încercau să-l captureze.

Informaţiile au fost făcute publice ieri, de procurorii Curţii de Apel Suceava, care au precizat că pe numele lui Mihai S., cetăţean cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, fusese emis în 2010 un mandat european de arestare, anunță publicația Monitorul de Botoșani.

În fapt, susţin anchetatorii, pe 13 iunie 2007, bărbatul a dus din Austria în Italia 10 imigranţi, cetăţeni din afara Uniunii Europene, pe care i-a transportat cu o Toyota Previa înmatriculată în Germania, în scopul exploatării lor. De asemenea, se menţionează în dosarul trimis de autorităţile italiene, Mihai S. ar fi folosit în acest scop trei permise de şedere contrafăcute.

Identificat de carabinieri, bărbatul a ripostat lovindu-i pe câţiva agenţi pentru a-şi asigura scăparea. Atunci, fugarul a reuşit să dispară, dar a fost capturat sâmbătă, în punctul de trecere a frontierei Stânca-Costeşti.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News