Astfel, aproximativ 60 de pasageri s-au îmbarcat pe nava MSC Opera pentru o croazieră de 14 nopţi cu un itinerariu de vis: Constanţa – Soci – Istanbul – Mykonos – Santorini – Kefalonia – Dubrovnik – Veneția – Bari – Atena (Pireu) – Constanţa. Evenimentul a fost marcat la bordul navei MSC Opera printr-o ceremonie în cadrul căreia reprezentanţii Aerotravel şi MSC Cruises au remarcat creşterea apetitului românilor pentru croaziere, având ca rezultat majorarea numărului de pasageri cu 15-20% în fiecare an.

Direct din ţara noastră

Nava MSC Opera a fost lansată la apă în anul 2004, având iniţial lungimea de aproximativ 251 metri şi capacitatea de 2199 persoane. Datorită programului Renaissance, în valoare de 200 milioane de Euro şi de care au beneficiat toate cele patru nave din Clasa Lirica, MSC Opera are, începând cu mai 2015, o lungime de aproximativ 275 metri şi 1071 de cabine (la capacitate maximă 2679 pasageri).

Graţie parteneriatului dintre MSC Cruises şi Aerotravel Lufthansa City Center, furnizor exclusiv al croazierelor cu îmbarcare şi debarcare din Constanţa pe piaţa din România, turiştii vor putea pleca în croaziere maritime direct din ţara noastră, pentru al treilea an consecutiv.

 “Aş dori să remarc o creştere anuală, de 15-20%, a numărului de turişti români care pleacă în croaziere, în principal pe Marea Neagră, Mediterană, Marea Nordului şi Marea Baltică”, a declarat Antonio Niţu, Director General Aerotravel Lufthansa City Center.