Evenimentul Zilei > Justitie > Un spărgător de locuințe a primit o pedeapsă record. 41 de ani 3 luni și 10 zile închisoare pentru 60 de spargeri
Un spărgător de locuințe a primit o pedeapsă record. 41 de ani 3 luni și 10 zile închisoare pentru 60 de spargeri

Un spărgător de locuințe a primit o pedeapsă record. 41 de ani 3 luni și 10 zile închisoare pentru 60 de spargeri

Magistrații Curții de Apel Cluj au luat decizia de a condamna un spărgător de locuințe la o pedeapsă foarte mare.

Pentru cele 58 de infracțiuni de furt calificat, 2 tentative și 12 infracțiuni de fals, bărbatul a fost condamnat la 41 de ani 3 luni și 10 zile de închisoare, urmând să ispășească 30 de ani de închisoare și să plătească o amendă de peste 15.000 de lei. Procurorii au susținut în rechizitoriu că în cursul anului 2015 precum și în perioada ianuarie-februarie 2016, în județul Cluj-Napoca, mai multe persoane au identificat mai multe case de unde puteau fura diferite bunuri pe care le puteau valorifica ușor, așa că au trecut la fapte, conform clujust.ro.

În acest fel s-a ajuns la situația în care în primele două luni ale anului 2016, la nivelul Poliției Municipiului Cluj Napoca s-au înregistrat nu mai puțin de 40 de furturi calificate din locuințe. Ca mod de operare, hoții foloseau ori cheia adevărată pe care o furau de la proprietari, ori o cheie mincinoasă. Așadar după ce polițiștii au intrat pe fir au descoperit că Czika Laszlo și Keresztes Jozsef au acționat neîntrerupt din 2014 până în 2016 și au furat tot ce se putea din 60 de locuințe producând un prejudiciu de 537.300 de lei și 55.000 de euro. Ulterior din momentul în care au început să studieze activitatea infracțională, polițiștii au descoperit că cei doi au comis același tip de fapte și pe razele județelor Satu Mare, Sibiu, Timișoara, Iași, Târgu-Mureș, Brașov, Bacău, Piatra Neamț. În ceea ce îi privește pe inculpați, s-a dispus sechestru asigurator pe mai multe bunuri mobile și imobile pe care aceștia le aveau, și de asemenea și pe diferite sume de bani, în valoare totală de 26.000 de euro, astfel încât prejudiciul comis de cei doi să poată fi recuperat.