Un senator PNL a trecut la PSD

Un senator PNL a trecut la PSD

Senatorul PNL Ioan Deneş a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Bistriţa-Năsăud, că a decis să demisioneze din PNL şi să se înscrie în PSD, motivând că cetăţenii l-au ales să-i reprezinte "la putere".

"După aproape 13 ani de activitate în PNL, astăzi a trebuit să iau una dintre cele mai grele decizii ca om politic şi ca senator al acestui judeţ, senator care am ajuns în Parlament în urma existenţei USL, din care PNL, cu regret o spun, a hotărât să se retragă. Înainte de a fi validat pe listele USL, eu am avut o susţinere importantă din partea a 19 primari din Colegiul 2 Senat, dintre care 17 sunt PSD. Niciodată, la deciziile importante, nu mi-am permis să iau hotărâri de unul singur, ci consultându-mă cu aceşti primari. În Delegaţia Permanentă a PNL, eu m-am abţinut când s-a votat retragerea PNL de la guvernare după ce m-am consultat cu aceşti primari care reprezintă cetăţenii în comunele unde au fost aleşi. Drept urmare, am decis ca de azi (vineri – n.r.) să-mi dau demisia din PNL şi să continui să reprezint Colegiul 2 Senat în calitate de membru PSD. Voi activa, începând de luni, în grupul PSD", a declarat Ioan Deneş, citat de mediafax.ro. "O prostie"

El a spus că a încercat să-şi anunţe fostul preşedinte, pe deputatul PNL Stelian Dolha, lider PNL, cu privire la decizie, înainte de conferinţa de presă de la PSD, dar acesta nu i-a răspuns la telefon. Astăzi, liberalii au susținut că social-democrații de la Centru au trasat sarcina fiecărei filiale PSD să racoleze minim un parlamentar al PNL. În replică, Victor Ponta a caracterizat drept "o prostie" informaţiile venite din zona PNL potrivit cărora liderii locali PSD ar fi primit ca sarcină racolarea câte unui parlamentar PNL în fiecare judeţ, arătând că nu a discutat cu nimeni un asemenea subiect. "Sunt la Roma (...) n-am discutat cu nimeni, nici înainte să plec, nici după de a transfera parlamentari PNL la PSD sau în altă parte. Cred sincer că nimeni nu ia în serios aşa ceva", a spus Ponta. CITIȚI ȘI:

Liberalii acuză PSD că vrea să racoleze parlamentari PNL. VEZI replica PSD

Ne puteți urmări și pe Google News