Evenimentul Zilei > International > Un schior BOGAT a fost găsit la 64 de ani de la dispariție. PRESA și rețelele de socializare au făcut posibilă descoperirea lui
Un schior BOGAT a fost găsit la 64 de ani de la dispariție. PRESA și rețelele de socializare au făcut posibilă descoperirea lui

Un schior BOGAT a fost găsit la 64 de ani de la dispariție. PRESA și rețelele de socializare au făcut posibilă descoperirea lui

Un francez, cazat la un hotel montan, a ieșit să schieze pe data de 26 martie 1954 și nu s-a mai întors niciodată.

Rămășițele lui au fost găsite la 22 iulie 2005 în Valle d'Aosta (nord-vestul Italiei), în Cimes blanches din Valtournenche, la 3000 de metri înălțime, informează, duminică, France Presse citând poliția italiană.

La sfârşitul lunii iunie, poliţia a lansat un apel pe reţelele de socializare pentru a încerca să identifice victima, un bărbat în vârsta de aproximativ treizeci de ani, conform analizelor efectuate.
După ce au fost analizate obiectele găsite, schiuri, ochelarii schiorului, un ceas, precum şi bucăţi de cămaşă cu iniţiale brodate, poliția a constatat că era vorba despre o persoană bogată. El lăsase în camera de hotel obiecte personale, 35.000 de lire şi 5.000 de franci francezi.
Au început să pună cap la cap toate datele pentru a putea oferi publicului cât mai multe amănunte care să permită identificarea lui. Au dedus că avea o înălține de 1,75 metri, că hainele indicau că a dispărut primăvara. Din 2005 până în acest an l-au căutat doar în Italia, apoi văzând că cercetările nu dau rezultate, au extins căutările. Cu ajutorul presei și rețelelor de socializare.
O franţuzoaică, Emma Nassem, a auzit informaţia la un post de radio francez şi și-a amintit pe unchiul ei, Henry Le Masne, născut în 1919 la Alencon (vestul Franţei). Știa că „a decedat cu schiurile sale pe muntele Cervin în 1954, într-o zi cu furtună mare” se arată în comunicatul poliției.
Roger Le Masne, în vârstă de 94 de ani, fratele mai mic al celui dispărut, și-a amintit și el și a contactat poliția, „Eu sunt fratele lui Henri Le Masne, care este probabil cel care a dispărut cu 64 de ani în urmă. Fratele meu Henry, celibatar, era un personaj destul de independent. A lucrat în administraţia civilă a Ministerului Finanţelor din Paris'', a scris Roger într-un mesaj trimis poliției.
Pe o fotografie oferită de familie, poliţia din Aoste a identificat aceiaşi ochelari găsiţi la 3.100 de metri deasupra nivelului mării.
Pentru a fi siguri, Roger a făcut un test ADN iar pe 24 iulie Henri Joseph Leonce Le Masne a fost identificat oficial.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.