Bijutierul austriac Klemens Pointner, care s-a ocupat de modificarea vuvuzelei, un preferat al clienţilor ruşi, spune că l-a cunoscut pe afacerist la un târg din Moscova.

”M-a întrebat dacă pot modifica o vuvuzelă şi i-am spus că sunt în stare de aşa ceva”, rememorează bijutierul, care mărturiseşte că cea mai grea sarcină a fost chiar găsirea unui astfel de instrument, întrucât, în Austria, sunt foarte puţine vuvuzele. Până la urmă, a fost nevoit să îşi procure obiectul muncii prin comandă direct din Africa de Sud.

”A trebuit să muncesc din greu, pentru că afaceristul rus dorea ca vuvuzela să fie gata pentru finala Campionatului Mondial din Africa de Sud, unde va merge împreună cu partenerul lui de afaceri. Mi-a făcut o reală plăcere să realizez această piesă inedită”, mai spune Klemens Pointner care adaugă că hatârul l-a costat pe rus aproape 20.000 de lire sterline.

Pointner a refuzat să dezvăluie identitatea clientului său, dar a spus că respectiva vuvuzelă care, în mod normal, nu costă mai mult de două lire sterline, este înfrumuseţată, pe lângă aur alb, şi cu un diamant de un carat.