Un român acuzat că şi-a răpit fiul din SUA, reţinut

Un român acuzat că şi-a răpit fiul din SUA, reţinut

Un american de origine română, acuzat de autorităţile din Sacramento (SUA) că şi-a maltratat soţia şi şi-a răpit propriul fiu a fost prins de poliţiştii de la Urmăriri, în comuna Adunaţii Copăceni, din judeţul Giurgiu.

Potrivit anchetatorilor, Curtea Superioară din Sacramento a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui David Olteanu, 29 de ani, sub acuzaţiile de viol, lipsire de libertate, atac cu mână armată, abuz împotriva unui minor, răpire de minor, violenţă domestică şi ameninţare deliberată cu moartea.

Concret, pe 22 mai, în jurul orei 10.30 (ora locală), soţia lui Olteanu, în vârstă de 28 de ani, a alertat poliţia din Sacramento că David - de care se separase de curând - a intrat cu forţa în casa în care aceasta locuia împreună cu fiul lor. Femeia a spus că, ameninţând-o cu un cuţit, bărbatul a violat-o, apoi a legat-o şi l-a luat cu el pe Alexandr, fiul lor în vârstă de 3 ani. A doua zi, poliţiştii americani au descoperit că David Olteanu, însoţit de copil, părăsise SUA cu destinaţia Bucureşti de pe aeroportul din San Francisco.

În baza documentelor oficiale din partea Interpol Washington, el a fost reţinut de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti pentru 24 de ore, urmând să fie extrădat în SUA. Pentru moment, micuţul Alexandr a fost internat într-un centru de plasament din municipiul Giurgiu.

Ne puteți urmări și pe Google News