Cameron Hooker, acum în vârstă de 61 de ani, a fost condamnat în 1985 la 104 de închisoare pentru răpirea, lipsirea de libertate, torturarea și violarea lui Colleen Stan.

În mai 1977, autostopista Colleen Stan, în vârstă de 20 de ani, urca în mașina soților Cameron și Janice Hooker care rula pe o autostradă din California. A scăpat abia după șapte ani din casa lor, unde, atunci când nu îndeplinea diverse munci, era ținută într-un fel de sicriu improvizat, aflat mereu sub patul celor doi soți. Înfometată, torturată și obligată să întrețină relații intime cu Cameron, Colleen a reușit să scape în cele din urmă cu ajutorul lui Janice, revoltată că bărbatul său hotărâse să se însoare (și) cu „sclava” Colleen (foto jos).

Mai mult, tânără fusese obligată să semneze un așa numit „contract de sclavie”, Cameron Hooker reușind s-o manipuleze psihic atât de bine încât aceasta nu a ieșit din cuvântul lui în toți anii de captivitate. În plus, îi vorbea în permanență despre o așa-numită ”Companie” care îi va distruge familia dacă nu se supune. Tânără nu l-a raportat și nu a povestit nimănui prin ce trecuse nici măcar după ce a reușit să scape. Tot Janice Hooker a fost cea care și-a denunțat soțul, primind din partea anchetatorilor imunitate, în schimbul mărturiei sale.

Cameron Hooker își ispășește pedeapsa în închisoarea statală Corcoran din California. Cererea sa de eliberare condiționată a fost, bineînțeles, respinsă. Următoarea încercare în acest sens o va putea face abia peste 15 ani.