Evenimentul Zilei > Economie > Un proiect vital pentru România, construit cu companii din UE și NATO. Ce acord a încheiat Guvernul
Un proiect vital pentru România, construit cu companii din UE și NATO. Ce acord a încheiat Guvernul

Un proiect vital pentru România, construit cu companii din UE și NATO. Ce acord a încheiat Guvernul

Guvernul condus de Ludovic Orban a anunțat că  va construi reactoarele 3 și 4 ale Centralei nucleare de la Cernavodă cu companii din UE și NATO.

„Când vorbim de nuclear, vă spun că în programul nostru de guvernare și obiectiv strategic este realizarea unităților 3 și 4 de la Cernavodă, în așa fel încât în România să avem patru unități de producere a energiei electrice și le vom face. Ne vom găsi parteneri pentru această construcție în țările din UE și din NATO”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Virgil Popescu a precizat că atât el cât și ceilalți responsabili guvernamentali intenționează să înființeze și să dezvolte mai multe capacități de producere a energiei electrice.

„Ne dorim înfiinţarea de noi capacităţi de producție în domeniul energiei electrice, că vorbim de producerea energiei electrice pe bază de gaze naturale, că vorbim de energie regenerabilă, că vorbim de nuclear, vom înființa noi capacități de producție a energiei electrice”, a declarat Virgil Popescu la Bacău, conform Radio România Actualități.

În același context, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit și despre investițiile în noi hidrocentrale pe care le are în derulare compania de stat Hidroelectrica. În opinia sa,  Hidroelectrica este cea mai bună companie a statului român, „bijuteria coroanei” energetice.

Virgil Popescu a precizat că își dorește ca această companie de stat să-și extindă activitatea și în zona producției energiei regenerabilă, precum cea eoliană ori solară.

„Este o companie verde şi îmi doresc să să rămână verde, să producă energie electrică verde, îmi doresc să-şi extindă activitatea şi din zona de producere a energiei electrice hidro să treacă şi în zona eoliană, în zona eoliană on shore şi off-shore din Marea Neagră şi on-shore, în zona solară, în zona de producere de hidrogen curat”, a afirmat ministrul Virgil Popescu.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: