Evenimentul Zilei > International > Un președinte acuză dur OMS! Ce le face copiilor
Un președinte acuză dur OMS! Ce le face copiilor

Un președinte acuză dur OMS! Ce le face copiilor

Orgaizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este acuzată de preşedintele brazilian Jair Bolsonaro că „împinge” copiii la homosexualitate şi la mastrubare, relatează AFP.

Liderul de extremă dreapta a formulat aceste acuzaţii la adresa OMS pe Facebook, miercuri seara, după care şi-a şters postarea.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii este cea a căror sfaturi vrea să le urmez eu?”, întreba el retoric în această postare.

„Ar trebui să le urmăm şi politica în domeniul educaţiei?”, continua el, adăugând „pentru copii de până la patru ani: satisfacţia şi plăcerea de a-şi atinge corpul, masturbarea (…). Pentru copiii de la patru la şase ani, o identitate de gen pozitivă (…), masturbare a unor copii mici, homosexualitate (…), de la nouă la 12 ani: primele experienţe sexuale”.

Originea acestei postări s-ar putea afla într-un ghid din 2010 – „Norme de educaţie în Europa” -, publicat de Biroul Eeuropa al OMS.

Acest ghid abordează multe alte subiecte, explică faptul că copiii mici îşi descoperă corpul, iar curiozitatea lor faţă de sexualitate este normală.

Contactată de AFP, preşedinţia braziliană nu a reacţionat imediat cu privire la mesajul preşedintelui, informează stirileprotv.ro.

O captură de ecran a mesajului a fost difuzată de presa braziliană, după care mesajul a fost şetrs.

Jair Bolsonaro, foarte influenţat de omologul său american Donald Trump, este un utilizator compulsiv al reşelelor de socializare şi a mai atacat OMS, atacată dur de Statele Unite în criza mondială a covid-19.

Preşedintele brazilian de extremă dreapta, care a comparat covid-19 cu o „gripă mică” şi a ieşit liber în capitala ţării pentru a strânge mâinile susţinătorilor săi, consideră că repornirea economiei este mai importantă decât protejarea populaţiei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.