Evenimentul Zilei > Vremea > Un nou val de caniculă lovește România. Se anunță temperaturi extreme
Un nou val de caniculă lovește România. Se anunță temperaturi extreme

Un nou val de caniculă lovește România. Se anunță temperaturi extreme

Vremea. Meteorologii de la ANM au emis o informare meteorologică de disconfort termic până vineri. Canicula revine!

Meteorologii au emis o informare potrivit căreia de miercuri până vineri disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. În aceste zile, în special în sudul ţării, temperaturile vor ajunge frecvent la 35 de grade Celsius, scrie Antena1.

„Pe parcursul zilei de miercuri (21 august), local în vestul, nord-vestul, sudul şi sud-estul ţării, iar joi (22 august) şi vineri (23 august), cu precădere în sud se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35 de grade, iar izolat în jurul a 37 de grade, în special în Lunca Dunării”, arată meteorologii.

Prognoza meteo 21-23 august 2019 anunță un disconfortul termic va continua să fie ridicat şi pe parcursul zilelor de sâmbătă (24 august) şi duminică (25 august).

Potrivit meteorologilor INMH, în intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

Pe parcursul zilei de miercuri (21 august), local în vestul, nord-vestul, sudul și sud-estul țării, iar joi (22 august) și vineri (23 august), cu precădere în sud se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35 de grade, iar izolat în jurul a 37 de grade, în special în Lunca Dunării.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.