Stephanie Winston Wolkoff a devenit martor în investigațiile aflate în desfășurare. Ea s-a numărat printre planificatorii de evenimente care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la excesul de cheltuieli din săptămânile anterioare evenimentului din 2017.  Wolkoff a fost obligată să predea o serie de informații care ar putea fi o dovadă a cheltuielilor legate de eveniment considerate: „risipitoare, gestionate greșit iar donaţiile private folosite în mod necorespunzător”.
Inaugurarea lui Trump a costat dublu față de cea a lui Barrack Obama în 2009 și a lui George W.Bush în 2001  
Funcționarii sunt interesați în special de plățile efectuate prin intermediul comitetului inaugural către firmele deținute de Trump și dacă a existat un proces corect de licitare pentru contractanți.
Stephanie  Wolkfoff a cunoscut-o pe Melania cu ani în urmă câştigând un loc în micul cerc de confidente ale Primei Doamne. O sursă apropiată lui Wolkoff a declarat pentru CNN că aceasta  „este minuțioasă în evidențele sale, păstrând înregistrări extinse ale activității în jurul inaugurării, inclusiv registrele detaliate și foile de calcul ale cheltuielilor bugetare”.
Stephanie Winston Wolkoff a părăsit Casa Albă în februarie 2018, pe fondul controverselor cu privire la cheltuieli, când s-a dezvăluit că firma sa a primit în jur de 18 milioane de dolari pentru lucrările care priveau inaugurarea preşedintelui Trump. Într-o declarație din aprilie 2019,  Wolkoff a afirmat că a fost „aruncată sub roţile autobuzului”, notează Express.