Evenimentul Zilei > International > Un nou PRIZONIER britanic, DECAPITAT de militanții Statului Islamic
Un nou PRIZONIER britanic, DECAPITAT de militanții Statului Islamic

Un nou PRIZONIER britanic, DECAPITAT de militanții Statului Islamic

O înregistrare video în care se arată decapitarea ostaticului britanic Alan Henning a fost dată publicității de către militanții Statului Islamic. Șoferul de tax din Salford transporta ajutoare în Siria, în decembrie, când a fost răpit și apoi ținut ostatic de către Statul Islamic.

ISIS a amenințat că-l va ucide, într-o înregistrare publicată luna trecută, în care se arăta asasinarea britanicului David Haines, iar acum, în acest nou clip video, ei îl amenință cu moartea pe americanul Peter Kassig, membru al echipelor de ajutor umanitar.

Premierul britanic David Cameron a declarat că țara sa va face tot ce poate „pentru a găsi acești criminali și pentru a-i aduce în fața justiției”. Prim-ministrul a spus că uciderea lui Henning (47 de ani), tată a trei copii, arată „cât de barbar și respingător este ISIS”.

„Gândurile și rugăciunile mele merg în această seară spre Barbara, soția lui Alan, cei trei copii ai săi și toți care l-au iubit”, a spus Cameron, adăugând că Alan a plecat în Siria pentru a ajuta oamenii de toate credințele, în momente de grea încercare. Barbara a făcut un apel, săptămâna aceasta, la eliberarea soțului său, spunând „Este inocent”.