Un nou Drum Expres în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria

Un nou Drum Expres  în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria Sursa foto: Facebook

Licitaţia pentru studiul de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Bucureşti-Giurgiu va fi lansată în curând. Anunțul a fost făcut de președintele PNL Giurgiu. Noul Drum Expres va asigura o conexiune mai rapidă pentru turiștii care merg în Bulgaria. Actualele variante devin extrem de aglomerate, mai ales în sezonul estival.

Se construiește un nou Drum Expres în România

Drumul de mare viteză va avea o lungime de 55 de kilometri, iar investiția se ridică pe 300 de milioane de euro. Aceasta a fost inclusă în Planul Investiţional în infrastructura de Transport 2020-2030.

sursa: arhivă EVZ

„Investiţiile în infrastructura rutieră şi feroviară sunt vitale pentru dezvoltarea unui judeţ. Compania Naţională de Investiţii Rutiere va lansa licitaţia pentru studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Bucureşti-Giurgiu”, a scris, luni seară, pe Facebook, Dan Motreanu.

Conexiune mai rapidă spre Bulgaria

O variantă pe care șoferii o aleg pentru a ajunge de la București la Giurgiu este DN5. Aceasta tranzitează mai multe localități. Mai ales în sezonul estival, ruta devine extrem de aglomerată. Conform anunțului liderului PNL, lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe Bucureşti-Giurgiu s-au efectuat în proporţie de 95%.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În prezent, se poate ajunge cu maşina de la Bucureşti la Giurgiu folosind DN 5, care tranzitează mai multe localităţi din judeţul Giurgiu. Viteza maximă admisă pentru maşini este de 120 de kilometri pe oră pe drumurile expres, 100 km/h pe drumurile naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri. De asemenea, lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe Bucureşti-Giurgiu s-au efectuat în proporţie de 95%”, a mai scris Motreanu.

Drumul Expres

Drumul Expre. Sursa foto: Facebook

Nou Drum Expres în România. Avantaj pentru turiști

Contractul pentru realizarea investiției a fost semnat în 2020. Pentru un drum cu trenul între cele două puncte, călătorii parcurg un traseu de 118 kilometri, având în vedere că nu există o rută directă.

„Este un proiect la care ţin şi pentru realizarea căruia am pledat pe lângă Guvernul României, împreună cu parlamentarii PNL Giurgiu, Alexandru Andrei, Gabriela Horga şi Toma Petcu. Contractul a fost semnat în decembrie 2020, când Ministerul Transporturilor era condus de un reprezentant al PNL.  În prezent se poate circula cu trenul între Bucureşti şi Giurgiu trecând prin Videle, adică un traseu de 118 kilometri, în loc de 74 de kilometri, cât era ruta directă. Un drum durează între două ore şi 40 de minute şi patru ore, în funcţie de tipul trenulului şi de durata de aşteptare în Videle”, a mai transmis Dan Motreanu.