Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou cutremur a lovit România. Unde se conturează harta terorii
Un nou cutremur a lovit România. Unde se conturează harta terorii

Un nou cutremur a lovit România. Unde se conturează harta terorii

Un alt fenomen seismologic s-a produs marți după-amiază, 7 decembrie, în jurul orei 15.40. Este al doilea cutremur semnalat în ultimele zile pe teritoriul României. Seismul raportat marți a avut loc în apropierea a opt orașe importante din țară. Regiunea este tot mai amenințată de teroarea evenimentelor de acest fel.

Cutremur în Vrancea! Seismul a fost înregistrat marți, la ora 15.40, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Iată ce magnitudine a prezentat!

Un nou cutremur în Vrancea

Regiunea județului Vrancea este tot mai des amenințată de cutremure. Ultimul raportat de autorități, marți, 7 decembrie, s-a produs la o adâncime de 110 kilometri. Magnitudinea înregistrată de specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a fost de 3, 5 grade pe scara Richter.

Fenomenul seismologic s-a produs în apropierea următoarelor municipii:

  • Bacău (84 km);
  • Brașov (94 km);
  • Galați (105 km);
  • Brăila (110 km);
  • Ploiești (113 km);
  • Iași (162 km);
  • București (162 km).

Al doilea cutremur din ultimele zile

Este al doilea astfel de eveniment ce se raportează în ultimele zile, în România. Un cutremur tot de 3,5 grade s-a produs, joia trecută, în zona seismică Vrancea – Buzău. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe din regiune.

Conform informațiilor transmise de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, acest cutremur a fost destul de slab. Acesta a avut o magnitudine de 3,5 grade. Noul cutremur s-a produs la o adâncime de 130 de kilometri, în zona seismică Vrancea – Buzău.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe la 62 km E de Brașov, 66 km N – E de Ploiești, 119 km N de Bucuresti, 126 km S de Bacău, 128 km V de Brăila, 130 km V de Galați, 138 km NE de Pitești, 177 km E de Sibiu, 184 km N de Ruse, 208 km SV de Iași.

Cu două zile înainte de raportarea cutremurului de joia trecută, un alt seism, de data aceasta cu magnitudinea de 4,2, s-a produs în aceeași regiune. A fost un cutremur de adâncime care a fost simțit în special în orașele aflate în apropierea epicentrului. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la adâncimea de 124 de kilometri.