Femeia, pe nume Kamtim, s-a întors acasă săptămâna aceasta după o lună de spitalizare la Surabaya, al doilea oraş ca mărime din Indonezia, unde aceasta locuieşte.

Anunţând ştirea, guvernatorul regiunii Java de Est, Khofifah Indar Parawansa, a sperat că povestea lui Kamtim va ridica moralul persoanelor în vârstă, în special vulnerabile în faţa acestui virus.

„Sper că vindecarea ei îi va motiva pe vârstnici în timpul acestei pandemii”, a subliniat el.

Născută în 1920, Kamtim a fost transportată la spital cu simptome asemănătoare celor ale noului coronavirus, iar ulterior diagnosticul de COVID-19 a fost confirmat.

Siti Aminah, nora sa, atribuie vindecarea acesteia „disciplinei şi perseverenţei” de care a dat dovadă.

„În fiecare zi, le-am solicitat infirmierilor noutăţi şi mi-au spus că este foarte puternică şi foarte disciplinată în ceea ce priveşte urmarea tratamentului”, a declarat ea pentru AFP.

Ţara a înregistrat oficial peste 26.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 1.613 soldate cu decese, însă Indonezia este una dintre ţările cu cele mai puţine teste efectuate, experţii fiind de părere că numerele reale sunt mult mai mari.

Un caz asemănător care a uluit întreaga lume este cel al femeii în vârstă de 103 ani, din Iran, care a reușit să treacă peste problemele provocate de coronavirus.

O femeie în vârstă de 103 ani, din Iran, s-a vindecat de coronavirus. Cazul este unul spectaculos, în condițiile în care pesoanele în vârstă sunt mult mai predispuse la complicații ce pot deveni mortale. „Pacienta a fost autorizată să iasă din spital după ce s-a vindecat în totalitate”, notează cei de la Irna.

În Iran a mai existat un pacient în vârstă care a trecut peste coronavirus, la 91 de ani. În China, doi pacienți aflați la o vârstă venerabilă – o femeie de 103 ani și un bărbat de 100 de ani – au câștigat lupta cu boala.