Gestul l-a costat funcţia

Ministrul şi-a ieşit din fire şi a uitat de bunele maniere când deputatul i-a cerut socoteală de soarta minerilor. Întrebarea incomodă l-a deranjat atât de tare încât n-a stat mult pe gânduri, a ridicat două degete şi şi-a pus coarne. În Portugalia, gestul înseamnă că soţia unui bărbat are un amant, iar el este singurul care nu ştie de infidelitate. Ministrul portughez al economiei Manuel Pinho şi-a prezentat, ieri, demisia după ce a făcut gestul cu totul deplasat. 

"Politica este dură"

"Ministrul mi-a înaintat demisia iar eu i-am acceptat-o. Sunt sigură că regretă, însă politica este dură", a declarat şeful guvernului de la Lisabona, José Socrates, care s-a scuzat în faţa legislativului.

"Nimic nu justifică acest gest. Este inadmisibil şi nu ar fi trebuit să aibă loc niciodata. Ministrul este conştient de modul în care acest lucru afectează imaginea unui Guvern, dar şi imaginea sa ]n calitate de ministru al economiei", a mai declarat şeful executivului de la Lisabona.  

Funcţia ministrului "cârcotaş" a fost preluată de ministrul de finanţe, Fernando Teixeira dos Santos, care va prelua până la alegerile legislative din septembrie şi portofoliul economiei.