Evenimentul Zilei > Actualitate > Un membru al clanului Cămătaru a fost prins după 9 ani. A trăit cu acte false în două țări
Un membru al clanului Cămătaru a fost prins după 9 ani. A trăit cu acte false în două țări

Un membru al clanului Cămătaru a fost prins după 9 ani. A trăit cu acte false în două țări

Un membru al clanului Cămătaru a fost prins după 9 ani, în țara unde trăia sub identitate falsă. Acesta se sustrăgea pedepsei cu închisoarea din 2012, când a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Clanul Cămătaru devine tot mai mic! Leonard Bărbieru se sustrăgea pedepsei cu închisoarea din 2012 şi trăia în Italia, cu acte false. El a părăsit ţara în urmă cu 9 ani, anterior emiterii mandatului, urmărirea sa fiind dispusă la nivel internațional. Fostul acolit al fraților Cămătaru a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal și inițiere a unui grup infracțional organizat.

Fostul membru al clanului Cămătaru s-a ascuns 9 ani în Spania și Italia

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au continuat investigațiile. S-a stabilit faptul că membrul clanului Cămătaru s-a aflat, în perioada în care s-a sustras executării pedepsei, pe teritoriul Spaniei și Italiei. Acesta a folosit documente false privind identitatea.

În urma coroborării datelor obținute și a colaborării cu autoritățile judiciare din cele două state, s-a stabilit că bărbatul locuia la o adresă din orașul italian Pescara. Omologii italieni au reușit să îl depisteze și să-l prindă pe bărbatul urmărit pentru a-l aduce în țară, relatează România TV. Acesta îşi va ispăşi condamnarea în România.

Nuţu Cămătaru s-a reprofilat: face dresaj de cai de rasă

Temutul Nuţu Cămătaru s-a lăsat de cămătărie definitiv și s-a reprofilat într-o direcție surprinzătoare. Face acum dresaj de cai de rasă! Interlopul a fost surprins călărind un cal de rasă, pe care îl învăţa să execute diferite manevre. Clanul Cămătarilor a fost mult timp în topul celor mai periculoase rețele de crimă organizată din Capitală. Liderul grupării, care la un moment dat număra peste 200 de membri, este Ion Balint, cunoscut ca Nuțu Cămătaru.

La o audiere în Parlament, în 2004, Nuțu, fost luptător în Legiunea Străină, spunea că familia lui vine din Bărăgan. Nuțu și Sile Cămătaru au fost infractori de rând, dar au un CV bogat. Au fost spărgători de locuințe și condamnați de câteva ori înainte de Revoluția din 1989.

„Numele de Cămătaru e din moși-strămoși, de la bunică-miu. Am fost badigard la Nisa, în Legiunea Străină, m-a-mpușcat la Revoluție… Vreau să zic, fără ură de rasă, că noi nu suntem țigani. Deci suntem dintr-o familie de burgheji din Bărăgan, deci provenim doar dintr-un cartier populat cu țigani, adică romi”, a explicat Cămătaru în audierea de la Comisia de abuzuri a Senatului, în 2004.