Evenimentul Zilei > Politica > Un MARE SOCIOLOG arată de ce GORGHIU și BLAGA trebuie să demisioneze ACUM
Un MARE SOCIOLOG arată de ce GORGHIU și BLAGA trebuie să demisioneze ACUM

Un MARE SOCIOLOG arată de ce GORGHIU și BLAGA trebuie să demisioneze ACUM

Marian Preda, sociolog și profesor la Universitatea din București, explică de ce liderii PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, trebuie să demisioneze de urgență.

Redăm în totalitate postarea sociologului:

De ce trebuie să demisioneze rapid Blaga și Gorghiu:

1. Demisia este o instituție prea puțin folosită în politica dâmbovițeană. Dacă se vor democrați, să-ți asume dezastrul de la București și să facă un pas în spate. Predoiu a făcut-o, este acum rândul lor.

2. Ei chiar sunt responsabili pentru eșec: știau de peste un an (ca toți ceilalți șefi de partid care aveau acces la cercetări sociologice serioase) că bucureștenii de dreapta vor un candidat care să nu vină din clasa politică, să fie integru și să fie un bun profesionist care să-și fi confirmat valoarea profesională prin rezultate anterioare. Niciunul dintre cei 4 candidați succesiv numiți de Blaga și Gorghiu nu a îndeplinit sau nu a părut să îndeplinească aceste criterii. Să nu găsești un candidat pe gustul votantilor într-un oraș ca Bucureștiul denotă incompetență sau obediență față de alte comandamente de unde li s-au aprobat candidații.

3. Dacă de dezastrul de la București sunt responsabili ei, la rezultatele bune din unele orașe și județe din țară nu au niciun merit; acolo au câștigat cei care au avut ani la rând performanțe ca primari în ciuda imaginii naționale proaste a PNL din această campanie și (în ultima vreme) a lui Iohannis.

4. Dacă nu demisionează, Blaga și Gorghiu îndepărtează și mai mulți votanți de PNL, pe lângă că nu își aduc înapoi foștii votanți; Demisia presupune recunoașterea existenței unei probleme, primul pas spre o eventuală rezolvare a ei. Rămânerea lor la putere ar confirma că nu își recunsc greșelile, că nu vor să schimbe nimic, că ignoră mesajul celor care au votat în acest fel și mai ales, al celor care nu au votat.

După cum spunea Albert Einstein, ”încercarea de a obține rezultate diferite făcând același lucru în mod repetat” sau, zic eu, cu aceeași oameni în mod repetat, ”este o nebunie””.