Evenimentul Zilei > Social > Ce este obligatoriu după 14 decembrie. Cele 25 de reguli pentru toți românii
Ce este obligatoriu după 14 decembrie. Cele 25 de reguli pentru toți românii

Ce este obligatoriu după 14 decembrie. Cele 25 de reguli pentru toți românii

Aşa cum a anunţat Raed Arafat, Guvernul va prelungi starea de alertă începând cu data de 14 decembrie 2020. În această situaţie restricţiile rămân valabile încă 30 de zile.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie 2020. Anunţul a fost făcut de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Măsurile pe care trebuie să le respectăm începând cu 14 decembrie sunt următoarele:

1. Se menține coordonarea operațională a serviciilor de ambulanță și a serviciilor voluntare pentru situații de urgență de către inspectoratele județene/București-Ilfov pentru situații de urgență, precum și a poliției locale de către Direcția generală de poliție a Municipiului București/inspectoratele județene de poliție.

2. Se menține obligativitatea asigurării continuității activității centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile și stabilirii programului de lucru al angajaților cu avizul direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE