La mijloc e o eroare veche de zeci de ani. Ziaristul de la Frankfurter Allgemeine Zeitung a relatat într-un articol publicat de ziarul său cum a primit suma de 1.200 de dolari de la guvernul american şi o scrisoare de la președintele american Donald Trump. Zile în șir, Tobias Rüther a încercat să le semnaleze americanilor că la mijloc este o eroare de calcul.

Jurnalistul german povestește că are, din facultate, dreptul de muncă în Statele Unite. Jurnalistul, care a studiat în SUA, are, din facultate, un ”social security number”, un număr unic care conferă dreptul de muncă în SUA, iar în baza acestui detaliu a primit ajutorul financiar.

Ziaristul povestește că a găsit ”cadoul” în cutia poștală într-una din zilele trecute, când se păregătea să iasă cu bicicleta la plimbare. ”Sunt cetăţean german, plătesc taxe în Germania. Am râs, m-au trecut transpiraţiile, apoi lumea mi-a căzut în cap, mi s-a făcut frig şi am rostit un cuvânt din patru litere, aşa cum spun americanii muncitori”, a scris Tobias Rüther în Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Imediat, a încercat să contacteze autoritățile din SUA pentru a returna banii. După ce a încercat, fără succes, să rezolve returnarea banilor prin telefoane la Ambasada Statelor Unite sau la Trezorerie, în final a transmis un fax.

”Nu am găsit nicăieri o adresă de e-mail. Doar un număr de fax de la departamentul IRS din Philadelphia, responsabil pentru cazurile internaţionale de taxe. Aşa că am scris un fax ca şi cum era anul 1993”, a povestit Tobias Rüther. Pentru că numerele de fax nu mai funcționau, ziaristul a trimis în final cecul prin poştă. ”Mult noroc, e clar că o să aveţi nevoie de el”, le-a transmis ziaristul autorităţilor din SUA.

Amintim că în luna martie, SUA a decis să ofere ajutoare financiare pentru expații americani, în cuantum de 1200 de dolari. Această inițiativă provine dintr-un proiect de stimulare de 2 trilioane de dolari din partea administrației Trump pentru a stopa daunele economice cauzate de coronavirus (COVID-19).

Sursa: Faz.net