Evenimentul ZileiInternationalUn jurnalist britanic care se deghiza în șeic a fost condamnat la 15 luni de închisoare

Un jurnalist britanic care se deghiza în șeic a fost condamnat la 15 luni de închisoare

Un jurnalist britanic care se deghiza în șeic a fost condamnat la 15 luni de închisoare
Un jurnalist britanic, supranumit "falsul șeic” din cauza înclinației sale de a se deghiza în om de afaceri din Golf pentru a stabili contacte cu celebrități, a fost condamnat la 15 luni de închisoare de către un tribunal din Londra, relatează AFP.

Mazher Mahmood (53 de ani) a fost recunoscut vinovat de obstrucționare a justiției la începutul lunii octombrie în cadrul unui scandal care determinat-o pe postarul britanic Tulisa Contostavlos să ajungă în fața justiției pentru trafic de droguri în 2014, potrivit unimedia.info.

Potrivit anchetei, Mahmood s-ar fi dat drept un producător de filme bogat pentru a-i propune un rol important Tulisei Contostavlos. În schimb, ea l-ar fi pus în legătură cu un dealer care i-a vândut cocaină. Povestea a fost publicată pe prima pagină în Sun on Sunday, înainte de a fi furnizate dovezi poliției.

Or, potrivit parchetului, Mazher Mahmood și șoferul său Alan Smith au retras din depoziția lor la poliție un pasaj care ar fi putut s-o ajute pe Tulisa Contostavlos.

La încheierea unei întâlniri într-un hotel din Londra, Alan Smith asistase, întâlnindu-se cu Tulisa la ea, la conversația ei cu prieteni în care tânăra se arăta foarte critică în legătură cu consumul de droguri. După ce a raportat această conversație poliției, șoferul i-a cerut a doua zi s-o retragă din depoziția sa.

Acuzațiile împotriva tinerei femei au fost abandonate după începerea procesului său în vara lui 2014, atunci când a apărut că ea fusese manipulată.

 


Accesează: