Un judecător ucrainean care analiza dosarele unor protestari a fost ASASINAT

Un judecător ucrainean care analiza dosarele unor protestari a fost ASASINAT

Un judecător care se ocupa de examinarea dosarelor unor participanţi la protestele din Ucraina a fost ucis marți seară într-un oraş din regiunea Poltava, a anunţat miercuri Ministerul de Interne de la Kiev.

Judecătorul Olexandr Lobodenko, în vârstă de 34 de ani, asasinat în oraşul Kremenciuk, situat la 300 km sud-est de Kiev, ”a examinat recent cazul mai multor participanţi la acţiunile de protest”, transmite Agerpres.

Manifestanţii fuseseră inculpaţi pentru ''ocuparea unei clădiri publice”, iar judecătorul refuzase să-i plaseze în detenţie provizorie, aşa cum ceruse Parchetul.

Anchetatorii nu exclud ipoteza ca Lobodenko să fi fost ucis pentru activitatea sa profesională. În ultimele luni, Ucraina se confruntă cu proteste masive, declanşate la sfârşitul lunii noiembrie, în urma deciziei guvernului de a renunţa la semnarea Acordului de Asociere la UE, în favoarea unei apropieri de Moscova. Totodată, sdoptarea, în luna ianuarie, a unui pachet de legi controversate, care înăspresc drastic sancţiunile împotriva manifestanţilor, a relansat mobilizarea opoziţiei, provocând violenţe fără precedent la Kiev. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Traian Băsescu: Sinceritatea costă, poporului român nu îi place să îi spui lucruri pe care nu vrea să le audă
  • Adrian Halpert: Antena 3 și-a cumpărat premiile internaționale
  • Ponta: Dacă liberalii ne dau ministerul de Interne, acceptăm cu plăcere. VEZI ce a zis Antonescu

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Cele mai tari IMAGINI de la 2014 Sony World Photography. Selecția s-a făcut din peste 130.000 de fotografii
  • Dans popular ROMÂNESC, executat de doi patinatori americani | VIDEO
  • Se simte bine în corpul ei ŞI O ARATĂ. Câţi ani crezi că are ACEASTĂ FEMEIE? / GALERIE FOTO