''Premierul era pe cale de a vorbi despre economie, când Mefleh Mahasneh şeful societăţii agricultorilor din Jerash, s-a ridicat şi a strigat la adresa premierului 'Aţi majorat preţurile!''', a povestit pentru AFP un responsabil al municipalităţii.

''Primarul i-a cerut lui Mahasneh să înceteze, deoarece nu era rândul lui să ia cuvântul. Mahasneh, un militar pensionat, s-a enervat, şi-a scos un pantof şi l-a aruncat înspre scena pe care stătea premierul'', a mai povestit responsabilul, adăugând că omul şi-a scos apoi şi cel de-al doilea pantof şi l-a aruncat în aceeaşi direcţie, relatează Agerpres.

Pantofii au aterizat pe o masă aşezată pe scenă. Poliţia a intervenit imediat şi l-a arestat pe Mahasneh.

În noiembrie 2012, guvernul lui Nsour a majorat preţul la benzină cu peste 53% în încercarea de a reduce deficitul, care atinsese în acea vreme 3,6 miliarde de euro, provocând un val de manifestări violente, precum şi greve. Un an mai târziu, guvernul iordanian a anunţat o altă serie de măsuri de austeritate, dublând taxele pe telefoanele mobile şi majorând de la 5% la 20% taxele pe îmbrăcămintea importată.

În Iordania, de trei ani au loc periodic manifestaţii pentru a cere reforme economice şi politice, precum şi eradicarea corupţiei.