Fostul ministru suține că Executivul nu a luat măsuri clare pentru susținerea mediului de afaceri și nu a gestionat corespunzător criza sanitară.

„Un gând de duminică transmis către Guvernul_IOC (Iohannis, Orban, Cîțu)!

„Guvernule_IOC nu ai luat măsuri clare, ferme și la timp pentru susținerea mediului de afaceri românesc!

Guvernule_IOC nu ai gestionat bine criza sanitară!

Guvernule_IOC ai obligat cetățenii români să poarte mască de protecție, dar nu ai dat măști celor defavorizați!

Guvernule_IOC nu-ți pasă de cetățenii români!

Guvernule_IOC ți-ai bătut joc de fondurile publice prin achiziții frauduloase pe timp de pandemie (a se vedea raportul Curții de conturi)!Guvernule_IOC nu exiști în plan extern!

Din aceste motive, dar și din multe altele, Guvernule_IOC astăzi o să-l parafrazez pe șeful vostru Iohannis:

„În fața unei crize sanitare și a unei crize economice, ori ești PRECAUT, ori ești….!”, a scris Marius Constantin Budăi, duminică, pe pagina de Facebook.

PSD a depus moțiune de cenzură

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban va fi votată înainte de 27 septembrie, data alegerilor locale.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a estimat că votul pe moțiunea de cenzură inițiată de PSD, împotriva Guvernului, va fi dat de Parlament înainte de ziua alegerilor locale, 27 septembrie. Liderul interimar al social-democraților a adăugat că și-ar dori ca votul pentru demiterea Guvernului, pe moțiunea de cenzură să fie programat cât mai repede.

„Nu există nicio şansă ca moţiunea (…) să nu fie votată până în data de 27 septembrie. (…) Decizia Curţii (Constituţionale – n.r.) este pentru viitor, nu pentru trecut”, a precizat președintele interimar al PSD, într-o intervenție de la sediul central al PSD.

Declarația sa face referire la faptul că Guvernul a solicitat CCR să constate conflictul constituţional cu Parlamentul, urmare a depunerii moţiunii de cenzură de către social-democraţi în sesiune extraordinară.

Marcel Ciolacu a precizat că, la acest moment, PSD nu are suficiente voturi pentru a demite Cabinetul condus de Ludovic Orban, însă a spus că poartă negocieri intense pentru a le obține.

„PSD nu are suficiente voturi de a trece această moţiune de cenzură şi purtăm discuţii şi negocieri cu alţi lideri cu reprezentare parlamentară. Şi în continuare purtăm aceste discuţii – asta înseamnă jocul politic şi democratic. Săptămâna viitoare vom veni cu decizia cu privire la dată. Sunt foarte sigur că moţiunea va trece, dar trebuie să discutăm toate detaliile cu partenerii noştri”, a declarat Marcel Ciolacu.

În acest context, el s-a arătat dezamăgit de faptul că trei parlamentari PSD au ales să părăsească partidul, apreciind gestul lor ca fiind rușinos. Este vorba despre senatorul Daniel Breaz şi la deputaţii Luminiţa Jivan şi Marilena Meiroşu, care, potrivit unor informaţii apărute în presă, se vor înscrie în PNL.

„E foarte ruşinoasă plecarea fiecăruia dintre ei, dar cea mai ruşinoasă dintre toate mi s-a părut a domnului Breaz. Îmi aduc aminte de un episod cu dânsul în biroul domnului Dragnea, când se milogea să fie măcar o lună ministru (…) ca să poată să mai fie încă odată, conform legii, rector”, a spus Marcel Ciolacu.