Evenimentul Zilei > International > Un general IRANIAN a murit într-un atac, pentru că nu și-a închis TELEFONUL și a fost detectat ușor de SERVICIILE SECRETE
Un general IRANIAN a murit într-un atac, pentru că nu și-a închis TELEFONUL și a fost detectat ușor de SERVICIILE SECRETE

Un general IRANIAN a murit într-un atac, pentru că nu și-a închis TELEFONUL și a fost detectat ușor de SERVICIILE SECRETE

Un general iranian a fost ucis în Siria, pentru că „nu și-a închis telefonul”, scrie publicația israeliană Haaretz.

Mohammed Ali Allahdadi, care era consilier al armatei siriene, ar fi murit pentru că nu și-a închis telefonul, într-o zonă monitorizată intens de serviciile secrete israeliene.

Generalul iranian, ucis pe Înălțimile Golan din Siria, duminica trecută, într-un atac ce a fost atribuit Israelului, a murit pentru că și-a păstrat telefonul deschis scrie sursa menționată, care citează Maariv. 

Mohammed Ali Allahdadi, un general important iranian, a murit alături de alți cinci iranieni și șase ofițeriai Hezbollah, într-un atac din 18 ianuarie, în Quneitra.

Potrivit publicației libaneze  Al Joumhouria, o anchetă realizată de gruparea șiită Hezbollah a ajuns la conculzia că Allahdadi și-a păstrat telefonul deschis, deși se afla într-o zonă monitorizată intens de serviciile secrete israeliene, ceea ce înseamnă că locația sa putea fi detectată extrem de ușor. 

Armata israeliană nici nu a confirmat, nici nu a negat informațiile că ar fi responsabil pentru acest bombardament. Allahdadi se afla pe partea siriană a Platoului Golan, unde membri ai Hezbollah vizitau avanposturile construite ca măsură împotriva rebelilor ce luptă contra regimului Assad.

Un alt ofițer iranian, care urma să noteze protocolul agreat între oficialii prezenți în timpul turului de prezentare, în special instrucțiunile pe care urma să le dea Allahdadi, a fost, de asemenea, ucis în atac. De altfel, în atac a fost omorât Jihad Mughniyeh, fiul liderului Hezbollah Imad Mughniyeh. Tatăl său, care se află pe lista SUA a celor mai căutați teroriști, pentru atacuri asupra unor ținte israeliene și occidentale, a fost asasinat în Damasc, în 2008. 

Se presupune că Israelul a pus mașina capcană, care l-a ucis, dar Ierusalimul nici nu neagă neagă, nici nu confirma aceste date.