Evenimentul Zilei > Sport > Un fotbalist ROMÂN a devenit EROU în Finlanda. Cum a salvat un coechipier de la MOARTE
Un fotbalist ROMÂN a devenit EROU în Finlanda. Cum a salvat un coechipier de la MOARTE

Un fotbalist ROMÂN a devenit EROU în Finlanda. Cum a salvat un coechipier de la MOARTE

Un român stabilit de 16 ani în Finlanda a devenit erou după ce a salvat viața unui fotbalist care suferise o accidentare pe teren.

Vasile Marchiș joacă pe postul de fundaș central la echipa din Liga a III-a Pallo – lirot Rauma. În timpul unui meci, el s-a ciocnit puternic, în săritură, cu un coleg din apărare, Matias Majapuro. În urma cionirii, colegul său a căzut în cap și a rămas inert pe gazon.

”Nu era salvare la stadion. Nu este ca la noi, în România. A venit după vreo 10 minute. Lumea intrase în panică. Am sărit repede să-l pun într-o parte, să nu-şi înghită limba. Aşa am văzut şi eu la televizor. Avea maxilarul încleştat. Cu greu i-am deschis gura şi i-am scos limba. Răcnea ca un animal, săracul. Când au ajuns medicii, Matias îşi revenise. Vorbea şi mergea pe picioare. Era ameţit, încerca să fugă, dar nu ştia pe ce post joacă. Mă bucur că Matias a trecut cu bine peste acest incident. Medicii care l-au consultat la spital au spus că fără intervenţia mea ar fi murit”, a declarat românul pentru Sportnews.

De atunci, Vasile Marchiș este văzut drept un erou în comunitate.

”Toată lumea mă felicită, colegii de la serviciu m-au aplaudat a doua zi. Mă simt bine, dar eu nu consider că nu am făcut un gest ieşit din comun. Matias m-a sunat şi mi-a mulţumit pentru că i-am salvat viaţa”, a mai spus Marchiș.