Giorgio Chiellini (35 de ani), fotbalistul echipei Juventus Torino, povestește în autobiografia din care „Corriere dello Sport” a publicat mai multe capitole, că Arturo Vidal (32 de ani), fostul său coechipier avea probleme cu alcoolul. Actulul component al echipei FC Barcelona obișnuia să vină în stare de ebrietate la antrenamente, după cum susține Chiellini.

„De fiecare dată când ieșea în oraș, el bea mai mult decât trebuia. Se poate spune că alcoolul era punctul lui vulnerabil. Dar nu punem aici în discuție fotbalistul sau persoana pentru asta! Viciile fac parte din natura umană, contează consecințele asupra grupului. Marele Arturo nu se prezenta, uneori, la antrenamente sau venea mai vesel, să spunem așa. L-am cunoscut și pe Montero (n.r. – fost fotbalist la Juve), altul care pierdea nopțile, și mi-amintesc că Moggi (n.r. – Luciano, fost conducător al lui Juventus) i-a spus într-o zi «Paolo, te rog, încetează să mai rămâi serile acasă și fii tu, același dintotdeauna!»”, a scris Chiellini.

„A trebuit să-l dau jos cu forța”

„Eram la Miami, în seara dinaintea ultimului antrenament și aveam liber. A doua zi dimineața Arturo nu mai apărea. Era în pat și a trebuit să-l dau jos cu forța. Atunci încercam și noul echipament. Toți eram în negru, afară 40 de grade.

Abia aștepta Conte să-l prindă că trage chiulul pentru a-l scoate din lot și să-i dea o sancțiune exemplară. Era destul de vioi, dar nu vedea prea bine mingea, și când am început alergările ne-a lăsat cu 20 de metri în spate, parcă înnebunise! Ce poți să-i mai spui unei persoane care aduce atâta bucurie în grup și, pe lângă a fi unul ce trage echipa după el el, este un luptător și un campion?”, a mai povestit fundașul.