Evenimentul Zilei > International > Un elicopter rus lansează accidental DOUĂ RACHETE asupra unor CIVILI – VIDEO
Un elicopter rus lansează accidental DOUĂ RACHETE asupra unor CIVILI – VIDEO

Un elicopter rus lansează accidental DOUĂ RACHETE asupra unor CIVILI – VIDEO

Ministrul Apărării din Rusia a negat incidentul petrecut pe poligonul Lujchi, acolo unde defecțiunea tehnică a unui elicopter ar fi provocat lansarea accidentală a două rachete, provocând rănirea a cel puțin două persoane.

Un videoclip apărut în presa rusească arată cum un elicopter Ka-52, care participa la exercițiile Zapad-2017 de pe poligonul Lujchi, trece pe deasupra unui câmp și trage la întâmplare două rachete înspre un grup de persoane care asistau la manevrele militare.

Portalul de știri 66.ru, care a făăcut publice imaginile relatează că doi spectatori, cel mai probabil jurnaliști, au fost spitalizați de urgență cu răni grave, în urma incidentului.

Aceeași sursă mai precizează că nu se cunoaște exact ziua în care s-a întâmplat acest tragic incident, pe 17 sau 18 septembrie, cu o zi înainte de vizita președintelui Vladimir Putin și a ministrului Apărării, Serghei Șoigu, pe același poligon.

Oficialii Ministerului rus al Apărării au declarat că știrea privind incidentul este „ori o provocare deliberată, ori prostia personală a cuiva”.

Totodată, serviciul de presă a ministerului scrie că înregistrarea video nu ar fi fost făcută în cadrul exercițiilor militare Zapad-2017, ci ar fi făcut parte dintr-o serie de exerciții tactice cu atacuri la sol, care au avut loc în alt moment.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: