Evenimentul Zilei > Politica > Un elev care dădea bacalaureatul a murit cu zile, de la o banală durere de burtă. Medicii de la spital l-au trimis acasă
Un elev care dădea bacalaureatul a murit cu zile, de la o banală durere de burtă. Medicii de la spital l-au trimis acasă

Un elev care dădea bacalaureatul a murit cu zile, de la o banală durere de burtă. Medicii de la spital l-au trimis acasă

Un tînăr în vârstă de 19 ani care susținea zilele acestea examenul de bacalaureat s-a stins în brațele mamei sale, deși cu o zi înainte a fost dus la Urgențele Spitalului din Rădăuți, însă medicii de gardă l-au trimis acasă, dându-i doar o rețetă.

La necropsie, însă, s-a stabilit că tânărul ar fi murit în urma unei ocluzii intestinale, legiștii sesizând Parchetul să facă cercetări în acest caz.

Ilie Mutescu, din comuna Vicovu de Jos, a început să acuze dureri de burtă încă de miercuri, după ce a susținut una dintre probele scrise de la bacalaureat.

Se simțea foarte rău, așa că mama (tatăl este plecat la muncă în străinătate) l-a dus la medicul de familie, care l-a trimis de urgență la spitalul din Rădăuți. Medicii însă i-au spus femeii că nu e nimic grav cu băiatul ei și i-au trimis pe cei doi înapoi acasă, cu o rețetă.

A doua zi, însă, starea lui Ilie s-a agravat, iar tânărul a decedat.

La spitalul din Rădăuți, conducerea unității ridică din umeri.

Dorin Țibeică (foto), directorul spitalului, explică că elevului i s-au făcut analize și toate investigațiile specifice, însă nu a putut preciza și de ce au ajuns medicii de gardă la concluzia că nu se impune internarea.

Cert e că joi seară, în jurul orei 19.00, Ilie Mutescu și-a dat ultima suflare.

 „Pacientul prezenta semne clare de deces. Rudele ne-au declarat că înainte de a-şi pierde cunoştinţa tânărul acuzase ameţeli. El se pregătise intens pentru bacalaureat şi se plângea că e obosit şi nu se simte bine”, au mărturisit ambulanțierii chemați de urgență de mama băiatului în acea seară fatidică.

Ca o ironie a sorții, la mijlocul acestei săptămâni, un alt tânăr de 19 ani, de data aceasta din Gura Humorului, s-a stins din viață. Legiștii au concluzionat că tânărul a murit din cauza unei afecțiuni cardiace. Prietenii acestuia spun că victima era angajat ca ospătar la un restaurant, iar în ultimele zile lucrase încontinuu, consumând băuturi energizante în exces pentru a rezista la serviciu.