Evenimentul Zilei > International > Un Dincă din China. Asasinul de la „ocazie” a fost executat!
Un Dincă din China. Asasinul de la „ocazie” a fost executat!

Un Dincă din China. Asasinul de la „ocazie” a fost executat!

Sentinţa capitală dată de Tribunal din Wenzhou, din estul Chinei a fost aplicată, vineri, pentru un chinez de 28 de ani care a jefuit, răpit și ucis o tânără de 19 ani pe care o luase ca pasageră într-o cursă ridesharing.

Cazul criminalului Zhong Yuan a îngrozit milioane de utilizatori de ridesharing și ridehailing.

Potrivit anchetatorilor, Zhong primea comenzi prin intermediul aplicației Didi, cea mai mare platformă de ridesharing din țară, care a achiziționat afacerea Uber din China, în 2016.

Tânărul începuse să-şi facă mari datorii la jocurile de noroc şi s-a gândit că ar putea să cacă rost de bani, jefuind clienţii.

Și-a cumpărat cuțite, bandă adezivă și măști cu gândul de a comite aceste fapte.

Prima victimă a fost pe data de 23 august 2018. A doua zi, a primit o comandă pentru a o prelua pe tânăra Zhao, de 19 ani, prin intermediul aplicației Didi.

După ce s-a urcat în mașină, Zhong Yuan a încercat să o convingă pe tânăra de 19 ani să renunțe la comenda ei pe Didi și să continue cursa până într-un oraș dintr-o zonă de munte, în regiunea Zhejiang, în mod privat.

Supărat de refuzul fetei, bărbatul a atacat-o cu un cuțit, rănind-o la mână. După ce a legat-o cu bandă adezivă, atacatorul s-a folosit de portofelul ei digital pentru a transfera peste 1000 de dolari în contul său.

Zhong și-a continuat apoi drumul, după care a violat-o pe tânără pe bancheta din spate și a ucis-o, înjunghiind-o în gât de mai multe ori.

Criminalul a aruncat trupul tinerei de pe o stâncă și a fugit de la locul faptei.

La numai patru zile de la comiterea faptei, criminalul a fost prins de poliţişti, fiind inculpat, în noiembrie, pentru crimă, viol și jaf.

Magistraţii l-au condamnat la moarte pe criminal, la data de 1 februarie 2019.

Cazul a declanșat o anchetă amplă în privința firmelor de ridesharing din China.

Platforma Didi, care la acea vreme era cea mai folosită din China, și-a cerut scuze pentru cele întâmplate și și-a asumat responsabilitatea. Firma și-a suspendat apoi serviciul de carpooling (folosirea unei mașini de către mai mulți pasageri care merg în aceeași direcție), începând cu data de 27 august 2018, potrivit stirileprotv.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: