Un deputat PSD şi fostul director al CE Turceni, trimişi în judecată

Un deputat PSD şi fostul director al CE Turceni, trimişi în judecată

Deputatul PSD de Gorj, Mugurel Surupăceanu, şi fostul director general al al Complexului Energetic (CE) Turceni au fost trimişi astăzi în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi Sorin Buşan, administratorul unei firme controlate de deputatul pesedist, precum şi directorul de investiţii şi cel comercial de la CE Turceni, Silvică Boiangiu, respectiv, Ioan Viorel Vasile. Mugurel Surupăceanu şi Sorin Buşan sunt acuzaţi de  spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în timp ce directorii CE Turceni sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Preţ de patru ori mai mare

Procurorii anticorupţie au constatat că în cursul anului 2007, Mugurel Surupăceanu, care controla societatea comercială Voron Trans S.R.L. prin intermediul lui Sorin Buşan Sorin, s-a înţeles cu Dumitru Cristea pentru vânzarea unui tractor forestier către CE Turceni. Complexul a plătit suma de 836.570 lei, de patru ori mai mult decât preţul de import, inclusiv taxele şi comisioanele.

„Din această sumă, 586.570,04 lei au fost transferaţi în contul S.C. Tutto Mobili S.R.L., societate controlată tot de Surupăceanu Mugurel prin interpuşi. Pentru a se da aparenţă de legalitate transferului acestei sume din contul S.C. Voron Trans S.R.L. în contul S.C. Tutto Mobili S.R.L. s-a încheiat un contract de vânzare-cumpărare, prin care S.C. Voron Trans S.R.L. a cumpărat de la S.C. Tutto Mobili S.R.L. un circular pentru formatizat (utilaj folosit în prelucrarea lemnului – n.r.) în valoare de 586.570,04 lei. În realitate S.C. Voron Trans S.R.L. nu avea nevoie de un astfel de circular, motiv pentru care nici nu a fost folosit vreodată“, se arată în comunicatul DNA.

„S-a făcut un abuz”

Fostul director al CE Turceni susţine că este nevinovat. „Mă consider nevinovat şi susţin că asupra mea s-a făcut un abuz. Eu nu puteam să decid asupra achiziţionării utilajului. Au fost o serie de referate întocmite de alţi directori şi s-a organizat o licitaţie. Mai mult decât atât, complexul a dat în judecată firma care a furnizat utilajul şi a câştigat prin hotărâre definitivă. Frma era pusă sub sechestru. Trebuia să-şi ia utilajul şi să înapoieze banii“, se apără Dumitru Cristea. 

Deputatul Mugurel Surupăceanu nu a dorit să comenteze acuzaţiile aduse de procurorii DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News