Evenimentul Zilei > Actualitate > Un cutremur cu o magnitudine de 5,1 a zguduit Turcia. S-au înregistrat victime și pagube materiale
Un cutremur cu o magnitudine de 5,1 a zguduit Turcia. S-au înregistrat victime și pagube materiale

Un cutremur cu o magnitudine de 5,1 a zguduit Turcia. S-au înregistrat victime și pagube materiale

Un cutremur cu magnitudinea 5,1 s-a produs vineri în Koprukoy, la aproximativ 50 de kilometri est de capitala provinciei Erzurum din estul Turciei. În urma seismului s-au înregistrat mai mulți răniți precum şi pagube materiale.

Cutremurul, cu epicentrul în Koprukoy, la aproximativ 50 de kilometri est de capitala provinciei, a dărâmat câteva case rurale şi a provocat fisuri în alte clădiri.

Echipele de sănătate au fost nevoite să transporte la spital două persoane rănite de dărâmături.

În plus, un sat a fost izolat de o alunecare de teren pe şosea, iar autorităţile au trimis corturi în zonă pentru cei ale căror case au fost afectate.

Cutremurele de până la magnitudinea 5 sunt frecvente în mai multe regiuni din Turcia şi, de obicei, nu provoacă pagube majore.

Turcia a fost zguduită de un cutremur puternic, care a fost resimțit în mai multe orașe. Din fericire, nu au fost semnalate victime sau deteriorări ale clădirilor. Seismul a fost simțit în mai multe orașe, dar și în țările învecinate.

În luna noiembrie, Turcia a mai fost zguduită de un cutremur puternic

Un alt seism puternic s-a produs, în zonă, luna aceasta. Astfel, un cutremur puternic a avut loc în Turcia,a avut loc luni, 8 noiembrie, la ora 19:43:23 (ora locală a României). Cutremurul a fost unul important și s-a produs în centrul Turciei. Magnitudinea sa a fost de ml 5.2, la o adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 37km V de Konya, 155km NE de Muratpasa, 159km NE de Antalya, 182km V de Aksaray, 240km S de Cankaya, 240km S de Ankara, 250km E de Usak, 252km SE de Kutahya, 253km SE de Eskisehir, 255km SV de Kirikkale.

Deși vorbim despre un cutremur puternic, nu au fost înregistrate victime și nici deteriorări ale clădirilor. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe, dar și în Cipru sau Grecia.