64 de ființe nevinovate au fost otrăvite cu insecticid sau raticid, începând din a doua jumătate a lunii martie, în orașul Hermosillo, din nordul Mexicului. Cei mai mulți dintre câini au fost uciși în propriile curți, otrăvurile fiind strecurate în mâncare aruncată peste gard. Autoritățile estimează însă că numărul patrupedelor ucise ar putea fi mult mai mare din moment ce încă nu s-a făcut un inventar al câinilor comunitari care au murit în ultimele 2-3 săptămâni

Stăpânii îndurerați, alături de nenumarate asociații pentru protecția animalelor, media, celebrități locale și alte suflete iubitoare s-au lansat într-o campanie de identificare a celui supranumit "Mataperros" (Ucigașul de câini). O recompensă de 10.000 de dolari, oferită de actorul mexican Raul Julia Levy, va ajunge în buzunarul celui care va furniza informații esențiale în acest caz.

Până în prezent nu există nicio pistă clară. La un moment dat, masacrul a fost revendicat în direct, prin telefon, la un post de radio local de către un anonim. Mărturia acestuia a fost pusă însă sub semnul întrebării, mai ales că bărbatul susținea că gestul său a fost determinat de mușcăturile produse de câinii comunitari, or majoritatea victimelor sunt însă câini cu stăpâni.

În Hermosillo, uciderea unui câine se pedepsește cu amendă de 225 de dolari, dar în cazul de față, autorul ar putea primi chiar și cinci ani de închisoare pentru răspândirea de substanțe mortale pe proprietăți private.