O familie din satul Popeni (comuna Brăești), județul Botoșani, a rămas fără agoniseala de o viață, după ce casa a fost mistuită de un incendiu care a fost declanșat de o sobă. Drama a fost privită dintr-o altă perspectivă de Gabriel, copilul în vârstă de 7 ani al celor rămași fără casă. Băiatul a izbucnit în lacrimi și pentru că focul l-a lăsat fără singura pereche bună de adidași pe care o păstra în perspectiva noului an școlare ce va începe la toamnă, informează Antena 3.

Mai mult, el a fost supărat și pentru că focul a ars și o cădiță ce ar fi trebuit să-i fie destinată surorii sale, care urmează să se nască peste câteva luni. Nici caietele, manualele ghiozdanul și jucăriile copilului nu au scăpat de incendiul devastator. „Îmi doresc jucării multe”, a spus puștiul.

În momentul în care a izbucnit incendiul, copilul se afla cu părinții la stână. Întorși acasă, oamenii nu au mai putut salva mare lucru din avut. În disperare de cauză, familia lovită de ghinion a fost nevoită să se mute la bunica din partea tatălui, acolo unde locuiau deja trei persoane în doar două camere. O vecină a lansat pe Facebook un apel umanitar, pentru ajutorarea copilului și a părinților lui.

„Situația lor financiară nu este prea buna, știu că este greu în aceste vremuri, dar să nu lăsăm pe drumuri în timpul pandemiei o tânără famili”, a scris femeia în mesaj.

Mama lui Gabriel este însărcinată în luna a șasea. Ea a declarat pentru sursa citată că a fost uluită când s-a întors acasă. „Am văzut că iese fum. Ne-am gândit că s-a întâmplat de la butelie. Am sunat la 112, au venit pompierii, dar nu am mai putut să salvăm nimic.”

„Nu avem nimic, nu avem niciun venit pentru a reconstrui ceva”, a afirmat capul familiei.