Belly Mujinga, în vârstă de 47 de ani, se afla în incinta stației Victoria când, un client care a pretins că a fost infectat cu coronavirus a scuipat-o și a tușit în direcția ei și a unei alte colege. După doar câteva zile, cele două au fost confimate cu COVID-19.

Mujinga, care a avut probleme respiratorii subiacente, a fost internată la Spitalul Barnet și conectată la un ventilator, dar a murit, a anunțat sindicatul Asociația Personalului Salarizat din Transporturi (TSSA).

TSSA a declarat că decesul a fost raportat la Inspectoratul Căilor Ferate.

„Se aflau în holul central lângă o casă de bilete în momentul în care au fost agresate de un călător, care le-a scuipat. Acelaşi bărbat a tuşit spre feţele lor şi le-a spus că avea virusul”, au precizat reprezentanţii sindicatului TSSA într-un comunicat.

Din cauza măsurilor restrictive anti-COVID, la înmormântarea victimei au participat doar 10 persoane, notează independent.

Secretarul general al TSSA, Manuel Cortes, a declarat: „Suntem șocați și devastați la moartea lui Belly. Este una dintre mult prea mulți angajaţi de prim rang care și-au pierdut viața în urma coronavirusului”.

Cortes a declarat că suma de 60.000 lire sterline promisă supraviețuitorilor lucrătorilor de sănătate și îngrijire care mor în urma pandemiei ar trebui extinsă familiilor tuturor lucrătorilor de prim rang.