Evenimentul Zilei > Actualitate > Un avocat din Cazul Caracal acuză: „Vor să ne închidă gura”
Un avocat din Cazul Caracal acuză: „Vor să ne închidă gura”

Un avocat din Cazul Caracal acuză: „Vor să ne închidă gura”

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, a confirmat faptul că procurorii DIICOT au pus avocații care sunt implicați în acest caz să semneze niște acte de confidențialitate în privința anchetei. 

„Au inventat un fel de rechizitoriu. Vor să ne închidă gura. Am semnat actul pentru că altfel mi se refuza participarea la actele procedurale”, a zis Tonel Pop. El a afirmat că gestul este unul fără precedent.

„Procurorul DIICOT care instrumentează cauza, cel puțin pe aspectul unde e casa groazei, adică în Caracal, au inventat, e în premieră în România, nu mai există acest act, un fel de rechizitoriu prin care ne puneau în vedere și ne ridicau toate textele de lege, în sensul de a nu putea să spunem sau să facem absolut nimic legat de acest caz. Nu e vorba de o propoziție sau o frază, așa cum se face atunci când ți se prezintă niște acte. Atunci când primești niște acte, semnezi că ai primit documentația și că menții secretul profesional. E vorba de o simplă propoziție. Pentru acest caz au inventat un întreg referat, un rechizitoriu, au inventat o chestie care nu există în statul român. Vor să ne închidă gura ca să nu mai vorbim despre acest caz. Am cerut o copie de pe acest document și au refuzat, au amânat, după ce l-am semnat. Tot nu mi-au dat o copie. Am semnat, cu observația că mă supun jurisprudenței CEDO, pentru că CEDO prevalează tuturor normelor și invențiilor trecute acolo și atunci există decizii CEDO. Dacă cazul e de interes național, depășește limitele unui caz normal, avocații au dreptul și nu pot fi blocați să expună lucruri”, a declarat Tonel Pop la Antena 3.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: