Un avion a fost CONFISCAT cu tot cu PASAGERI. S-au acordat AJUTOARE de STAT ILEGALE. Compania aeriană care operează și în România este în vizorul Comisiei Europene

Un avion a fost CONFISCAT cu tot cu PASAGERI. S-au acordat AJUTOARE de STAT ILEGALE. Compania aeriană care operează și în România este în vizorul Comisiei Europene

Un executor judecătoresc din Franța a confiscat un avion al companiei Ryanair chiar pe aeroport, înainte ca acesta să decoleze spre Londra. În avion se aflau 149 de pasageri.

Autoritatea franceză a aviației civile a confiscat aeronava pe aeroportul Bordeaux, înainte de zborul planificat spre Londra. Acesta este ultimul episod dintr-o serie de probleme pe care le are  transportatorul irlandez low-cost. Disputa a fost provocată de subvențiile franceze plătite companiei Ryanair pentru a opera zborurile din Angouleme, capitala regiunii Charente, în Londra, între 2008 și 2009. Comisia Europeană a susținut că subvențiile erau ilegale și i-au cerut lui Ryanair să le plătească înapoi. Oficialii francezi susțin că Ryanair le datorează echivalentul a puțin peste 450 000 de lire sterline, după ce au plătit jumătate din subvenții, scrie MailOnline, varianta electronică a dailymail.co.uk.

„Această măsură a fost luată în ultimă instanță de autoritățile franceze după ce mai multe încercări de recuperare a banilor au eșuat", a declarat organismul de aviație civilă DGAC citat de Dailymail. Prin această acțiune, guvernul își reafirmă intenția de a garanta condițiile de concurență loială între companiile aeriene și între aeroporturi, susțin oficialii francezi. Avionul va rămâne în custodia lor până la recuperarea sumelor.

Flota Ryanair este alcătuită în mare parte din avioane Boeing 737-800, care au un preț de listă de peste 90 milioanede dolari fiecare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luna trecută, autoritățile antitrust din UE au deschis o investigație în privința faptului dacă Ryanair a beneficiat de măsuri de la un aeroport german, care oferă transportatorului irlandez mai multe privilegii considerate inechitabile pe piața concurențială.  

Și săptămâna trecută, miniștrii din cinci guverne europene au avertizat compania Ryanair că se poate confrunta cu probleme juridice dacă ignoră legile naționale ale muncii după o serie de greve de pe continent.

Acest pauze de zbor au au determinat compania aeriană să își reducă previziunile privind profitul, dar se așteaptă totuși să înregistreze profituri după impozitare de 1,10-1,20 miliarde de euro în acest an financiar.

MailOnline menționează că a solicitat un punct de vedere de la compania Ryanair.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6371601/Ryanair-plane-SEIZED-French-authorities-force-airline-repay-illegal-public-aid.html