Evenimentul Zilei > International > Un asociat al DIRECTORULUI de campanie al lui Donald TRUMP a fost TRIMIS în JUDECATĂ
Un asociat al DIRECTORULUI de campanie al lui Donald TRUMP a fost TRIMIS în JUDECATĂ

Un asociat al DIRECTORULUI de campanie al lui Donald TRUMP a fost TRIMIS în JUDECATĂ

Sam Patten, un fost asociat al lui Paul Manafort, fostul director de campanie al lui Donald Trump găsit vinovat de fraudă fiscală şi bancară, a admis vineri în faţa instanţei că a plătit o sumă de bani din partea unui responsabil politic ucrainean comitetului de organizare a învestirii lui Donald Trump.

Un tribunal federal din Washington l-a inculpat pe Sam Patten la finalul unei anchete conexate cu cea a procurorului special Robert Mueller. Muellen anchetează o posibilă înţelegere secretă între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016.

Sam Patten a încheiat un acord cu procurorii în care recunoaşte că nu a declarat activităţile sale de lobbyist în favoarea partidului ucrainean prorus Blocul Opoziţiei, căruia Paul Manafort i-a acordat de asemenea consultanţă, potrivit digi24.ro.

Potrivit unor documente, Sam Patten a primit un milion de dolari între 2015 şi 2017 pentru activitatea sa pe lângă Blocul Opoziţiei. El a încercat printre altele să organizeze întâlniri între "un eminent oligarh ucrainean" şi membri ai Congresului Statelor Unite.

Patten a intermediat, în ianuarie 2017, ca acest oligarh ucrainean să fie prezent la ceremonie de învestire a lui Donald Trump. Ucraineanul i-a plătit ilegal 50.000 de dolari lui Sam Patten şi unui alt intermediar.