Evenimentul Zilei > Monden > Un artist celebru cântă împotriva restricțiilor impuse pentru a stopa pandemia!
Un artist celebru cântă împotriva restricțiilor impuse pentru a stopa pandemia!

Un artist celebru cântă împotriva restricțiilor impuse pentru a stopa pandemia!

Muzicianul Van Morrison lansează trei piese împotriva restricţiilor impuse de COVID şi în favoarea ''libertăţii de alegere''.

Protest inedit împotriva restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei  COVID-19. Gestul a fost făcut de către cantăreţul nord-irlandez Van Morrison, care critică guvernul britanic, comunitatea ştiinţifică. Acesta işi arată nemulţumirea faţă de vedetele de pe scena internaţională în trei melodii pe care le-a lansat recent. Muzicianul face apel la „libertatea de alegere”.

Artistul cere să se stopeze restricţiile pentru combaterea coronavirus

El cere să se pună capăt restricţiilor pentru combaterea COVID-19.

Cântăreţul şi compozitorul din Belfast, în vârstă de 75 de ani, a lansat vineri, trei melodii, una denumită „No More Lockdown”. În versurile acestui cântec artistul deplânge măsurile luate de executivul britanic pentru a încerca să combată pandemia de coronavirus. El crede că Executivul „subjugă” cetăţenii.

„Noua normalitate nu este normală. Ne-am născut să fim liberi”

Cântărețul nord-irlandez Van Morrison, care este cantautorul unor piese celebre ca „Moondance” sau „Brown Eyed Girl”, îi consideră drept „abuzatori fascişti” pe cei care „ne distrug liniştea”.

„Noua normalitate nu este normală. Ne-am născut să fim liberi”, spune Morrison în aceste versuri. Acestea sunt considerate periculoase” în actuală situație, a afirmat la BBC secretarul de stat nord-irlandez al sănătăţîi, Robin Swann.

Comunitatea ştiinţifică şi unele celebrităţi, puse la zid de muzician

Pe lângă guvernul premierului Boris Johnson, Van Morrison critică şi comunitatea ştiinţifică. Dar şi unele vedete. Artistul face o aluzie la o teorie a conspirației în care comunitatea ştiinţifică, şi anume experţi ai Imperial College din Londra, inventează lucruri greu de înțeles. Artistul le critică pe vedetepenru faptul că spun oamenilor ceea ce ar trebui să facă sau să gândească.

„Este vorba de libertatea de alegere

„Eu nu spun oamenilor ce trebuie să facă sau să gândească. Deja guvernul face acest lucru. Este vorba de libertatea de alegere. Cred că cetăţenii ar trebui să aibă dreptul de a gândi singuri”, a scris muzicianul într-o scrisoare. În afara cântecului, Van Morrison a lansat alte două cântece. Acestea vor fi probabil interpretate pe scena de la London Palladium pe 25 septembrie.

În Marea Britanie s-au produs 41.705 de decese de COVID-19 de la începerea pandemiei

Mesajul lui Van Morrison vine în momentul în care în Marea Britanie s-au înregistrat în total 41.705 de decese de COVID-19 de la începerea pandemiei, potrivit datelor publicate de Ministerul Britanic al Sănătăţîi. Acest lucru deşi informaţiile avansate de agenţîi independente semnalează peste 57.500 de morţi, potrivit agerpres.ro.

În faţa creşterii numărului de contagieri , joi fiind fost raportate 3.395 noi cazuri , , guvernul conservator al lui Boris Johnson a introdus noi restricţîi în nord-estul Marii Britanii, potrivit agerpres.ro.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: