Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Un aranjament celebru din istoria sportului
Un aranjament celebru din istoria sportului

Un aranjament celebru din istoria sportului

În Statele Unite ale Americii la 1934 s-a descoperit una dintre cele mai „mari înșelătorii puse vreodată la cale”, după cum scria presa bucureșteană de atunci.

Iată ce relata Ilustrațiunea Română din 31 octombrie 1934:

E vorba, nici mai mult, nici mai puțin, de meciul care a conferit lui Max Baer titlul de campion al lumii, prin victoria obținută asupra lui Carnera.

Dar să descriem faptele în ordinea cronologică așa cum au fost descoperite în urma anchetei întreprinsă de ziarul de specialitate „Fighting Hollywood”.

Se știe că, prin victoria asupra lui Schmelling, italianul uriaș Primo Carnera ajunsese campion al lumii de box, la toate categoriile.

Singurul său challenger serios era californianul Max Baer, care învinsese și el pe Schmelling.

Un match pentru titlul se impunea cu imperativul unei rețete promițătoare, mai ales că și în America erau timpuri de criză…

Îl organiză Dempsey.

Și Dempsey e un om deștept.

Situația care i se prezenta era următoarea: un Carnera în plină formă, net avantajat de fizicu-i formidabil, și un Baer, excelent boxeur, dar scos din formă de viața de vedetă de cinema pe care o ducea în Hollywood, făcând filme și declarații de dragoste stelelor, dar deloc antrenament.

Or dacă bătea Carnera, totul se termina: Baer era bun bătut și expediat în afara actualității, în zona ucigătoare a anonimatului.

Matchul rămânea fără urmare.

Din contra, dacă învingea Baer, o revanșă se impunea…

Trebuia, deci, să învingă Baer.

Dar cum?

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric