Focurile de armă au fost auzite vineri în jurul orei 15:00 în terminalul de plecări-sosiri din Aeroportul Internaţional Sibiu, scrie Ora de Sibiu

Informaţiile au fost confirmate şi de conducerea aeroportului, deşi, la fel ca autorităţile locale, nu a recunoscut cele întâmplate şi a pus sunetele focului de armă în baza tunurilor cu ajutorul cărora sunt speriate păsările pentru a nu intra pe pista de decolări şi aterizări.

Explicaţia oficială acum este aceea că angajatului SRI i s-ar fi descărcat pistolul accidental, acesta fiind al doilea incident major de securitate în care SRI este implicat în ultimele luni în aeroporturi.

După ce informaţiile au ajuns în presă, reprezentanţii aeroportului au solicitat un punct de vedere al reprezentanţilor SRI cu privire la eveniment: “Ca urmare a interpelării dumneavoastră , Aeroportul a solicitat un punct de vedere din partea reprezentanților Serviciului Român de Informații, privind acest  eveniment. Drept urmare, putem confirma faptul că în data de 15.07.2016 a fost executat un foc accidental de către un angajat al acestei instituții”, a transmis conducerea aeroportului din Sibiu.