INSTITUŢIE NEFUNCŢIONALĂ. Pana de curent SUSPECTĂ de la CNA produce un ABUZ. Omul care "a repornit" CNA suferă represaliile Laurei Georgescu


Potrivit B1 TV, totul a pornit după ce în ziua sentinţei lui Dan Voiculescu, postul Antena 3 s-a dezlănţuit la adresa justiţiei şi a cerut indirect oamenilor să iasă la o aşa-zisă „plimbare” la Cotroceni. Chiar atunci, departamentul de monitorizare al Consiliului a rămas fără curent electric.

„Momentul culminant a fost acela în care, după condamnarea lui Voiculescu la închisoare, posturile sale de televiziune au încercat să scoată lumea în stradă. Atunci mi-am dat seama că trebuie să fiu foarte atent, cu toate materialele video pe care le aveam de gestionat – să fie înregistrate, să fie stocate. Exact în acea seară am constatat că a existat o pană de curent și mi s-a părut normal să aștept să văd ce se întâmplă, pentru că altfel înregistrările s-ar fi pierdut și noi am fi avut nevoie cu siguranță de acele emisiuni”, povesteşte Bogdan Roman, într-un interviu acordat pentru campania „Singur împotriva tuturor”, inițiată de echipa filmului „De ce eu?”, Expert Forum și HotNews.

„Era vineri, ora 17.00, urma să plec acasă și chiar atunci am constatat că e pana de curent. Știam ce se poate întâmpla, să se piardă înregistrările. Am mai rămas peste program, pentru că pana aceea mi s-a părut suspectă și am zis că e ceva suspect aici. A doua zi am zis că nu pot să las lucrurile așa și am venit la birou, sâmbătă dimineața (…) Doamna președinte Laura Georgescu a pus să mi se ia cheile de la sala de servere, care erau pe inventarul meu. Mi s-a întocmit un proces-verbal de predare a cheii. Iar consecințele ulterioare ar fi fost chemarea mea la Comisia de disciplină (…) Nici în ziua de azi nu mai am acces”, mai spune Bogdan Roman.

Dezvăluirile făcute acum de Bogdan Roman confirmă, o dată în plus, suspiciunile semnalate atunci de Narcisa Iorga şi susţinute, ulterior, de un alt membru al CNA, Valentin Jucan, conform căruia incidentul nu a fost unul izolat.