Evenimentul Zilei > Actualitate > Un actor celebru de la Hollywood laudă România. Evenimentul care a pus pe jar SUA
Un actor celebru de la Hollywood laudă România. Evenimentul care a pus pe jar SUA

Un actor celebru de la Hollywood laudă România. Evenimentul care a pus pe jar SUA

Leonardo Dicaprio, celebrul actor de la Hollywood, a lăudat inițiativa românilor de a lua parte la „Marșul pentru păduri”.

Actorul american Leonardo DiCaprio, cunoscut pentru activismul său privind schimbările climatice, a publicat pe contul său de pe rețeaua de socializare online Instagram fotografii de la „Marşul pentru Păduri”, organizat duminică seară în Bucureşti, precum şi în alte oraşe din România, scrie Cancan.

Actorul american a mai scris că, în fiecare an, 38 de milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile României şi că majoritatea copacilor sunt tăiaţi ilegal.

„Peste 4.000 de oameni au mărşăluit pe străzile din Bucureşti, solicitând Ministerului Pădurilor din România să pună capăt exploatării ilegale şi cerând protejarea ultimelor păduri virgine din Europe. Proteste similare au avut loc în mai multe oraşe din ţară”, a scris Leonardo DiCaprio pe Instagram.

„Au fost, de asemenea, sute de atacuri asupra pădurarilor, inclusiv doi care au fost ucişi cu brutalitate, pentru protejarea acestor păduri. De la Amazon până în Romania, atacurile împotriva apăratorilor pădurilor sunt în creştere. Trebuie să apărăm pădurile şi oamenii care le protejează”, a încheiat DiCaprio.