Evenimentul Zilei > Actualitate > ULUITOR. Și-a găsit mama după 60 de ani de căutări! „Cred că eu sunt cel mai în vârstă orfan”
ULUITOR. Și-a găsit mama după 60 de ani de căutări! „Cred că eu sunt cel mai în vârstă orfan”

ULUITOR. Și-a găsit mama după 60 de ani de căutări! „Cred că eu sunt cel mai în vârstă orfan”

O femeie din Irlanda, în vârstă de 80 de ani a reușit, pe baza probelor de ADN, să-și găsească mama, în vârstă de 103 ani, după 61 de ani de căutări.

Eileen Macken, o femeie din Irlanda, în vârstă de 80 de ani, trăiește cel mai important moment al vieții. După 61 de ani de căutări, ea a reușit să dea de urma mamei sale, care este în viață și are 103 ani. Eileen a crescut într-un orfelinat de fete, din Dublin și a început să-și cauta mama atunci când avea 19 ani. Orice tentativă a fost sortită eșecului, până în urmă cu câteva zile, atunci când femeia a fost identificată pe baza probelor de ADN. Irlandeza a sunat a un post de radio pentru a-și exprima bucuria găsirii mamei și a spus: „Cred că sunt cel mai în vârstă orfan din Irlanda. Totodată sunt și cel mai fericit om”. Înainte de a-și găsi mama, femeia a sunat la radio pentru a-și spune poveste. Un genealogist a auzit-o și a ajutat-o să de ade urma femeii. „O să mă întâlnesc curând cu mama. Curând va împlini 104 ani. Am discutat la telefon, dar nu prea a putut să mă audă”, a mai spus Macken.