Evenimentul Zilei > Sport > Uluitor. Cum celebrat Halep triumful de la Praga. A sărit în râu! FOTO
Uluitor. Cum celebrat Halep triumful de la Praga. A sărit în râu! FOTO

Uluitor. Cum celebrat Halep triumful de la Praga. A sărit în râu! FOTO

Simona Halep a cucerit, duminică, al doilea său trofeu din 2020, cel de la Praga, și a sărbătorit într-un stil original.

După puțin timp de la câștigarea titlului din cadrul turneului de la Praga, Simona Halep (locul 2 WTA) ș-a ținut de cuvânt și a sărit în râul care stăbate capitala Cehiei: Vltava.

„Am promis ieri că o să sar în apă dacă voi câștiga, așa că…”, a postat Simona pe Twitter. Contănțeanca a făcut semnul victoriei atunci când a ieșit din apă. Acest gest nu este străin în lumea tenisului. Jim Courier s-a bălăcit în râul Yarra, imediat după ce a triumfat la Australian Open în 1992. Rafael Nadal obișnuiește să se arunce în piscină alături de copiii de mingi după fiecare titlu câștigat la Barcelona.

21 de titluri WTA pentru „Simo”

Prin succesul de la Praga, Simona a ajuns la trofeul 21 din carieră (din 38 de finale disputate), dar și la al doilea succes din acest an, întrerupt șase luni de COVID-19, după victoria de la Dubai.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor că ați venit astăzi să ne susțineți, chiar apreciez asta. Vreau să îi mulțumesc lui David (n.r. David Trunda, directorul turneului) pentru o săptămână grozavă, ai reușit să ne faci să ne simțim foarte în siguranță, chiar dacă m-am plictisit foarte tare în cameră timp de 10 zile.

A fost o săptămână foarte bună. Vreau să mulțumesc WTA și tuturor sponsorilor pentru că au făcut posibil ca acest turneu să se dispute. După o pauză atât de lungă, m-am simțit foarte bine să fiu din nou pe teren.

Am mai fost la turneul de la Praga acum 15 ani, dar nu îmi aminteam cum a fost. Sunt fericită că am câștigat acest turneu. Mă simt grozav, vă mulțumesc și sper ca în viitor să mă întorc aici!”, a spus Simona după victoria din finala de la Praga, scor 6-2, 7-2, cu belgianca Elise Mertens (24 de ani, 23 WTA). (FOTO: facebook.com/simonahalep)