Ultimul mesaj nazist înregistrat vreodată a fost interceptat și decodat de Marea Britanie în cel de-al doilea Război Mondial și a fost dezvăluit pentru prima dată acum, pentru a marca a 75-a aniversare a Zilei Victoriei în Europa, scrie CNN.

Mesajul, dezvăluit de GCHQ din Marea Britanie, arată ultimele cuvinte ale unui locotenent german, cu doar câteva momente înainte de a se preda forțelor britanice aflate în fața clădirii, pe coasta de nord a Germaniei, în orașul Cuxhaven.

Pe 7 mai 1945, locotenentul Kunkel le-a transmis colegilor său un mesaj de rămas bun la ora 7:35 AM, înainte de a închide toate comunicațiile pentru „totdeauna”.
„Trupele britanice au intrat în Cuxhaven la ora 14.00 pe 6 mai. De acum înainte toate comunicațiile prin radio vor înceta. Vă urez toate cele bune. Locotenent Kunel. Tragem cortina pentru totdeauna, toate cele bune, la revedere”, se arată în mesaj.
În alt mesaj interceptat pe 4 mai, un soldat de pe coasta daneză întreabă dacă cineva de la stația de radio are cumva o țigară, dar răspunsul vine rapid înapoi: „Nicio țigară aici”.